maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mediankäyttö työssä

Haluisin opiskella ja sitten työskennellä mielenterveysalassa lähihoitajaksi. Opiskelun jälkeen, yritän löytää töitä nuorisotalossa, jossa minulla on jo kokemus. Vapaaehtoisena olen ohjannut taide- ja askartelun ympyrä.
 Nuorisotalossa yleensä käyttävät koululaiset, 7-16-vuotias lapset, jota eivät voi päästä kotiin kouluun jälkeen. Monilla on perheen ongelmia. Nuorisotaloon he tulevat, että tavata uutta kavereita, pelaa videopelejä tai lautapelejä, opiskella uusia kieltä, löytää uutta harrastusta, saada psyykkinen tukea. Työntekijät ja vapaaehtoiset ohjaavat heille toimet, tapahtumat, kilpailut ja ympyrät, jossa he voivat levätä, saada mielenkiintoisia kokeilua tai opiskella uutta. Media on käytetty sellaisessa paikassa ihan leveästi. Esimerkiksi:
·         Steam
-          videopelisovellus, josta voi löytää suuri määrä maksettu tai vapaa videopelejä. Lapset voivat luoda oma tili, löytää ystäviä ja pelaa yhdessä tai suositella pelejä kaverille.

·         Spotify
-          sistä voi löytää paljon musiikkia, joka sopii erikoisille tapahtumille.
-          sopii, että, esimerkiksi, kysyä joilta lapsilta, mitä on hänen lempibiisi, tehdä musiikkilista ja laittaa siitä, että joku voi jakaa omia suosituksia.

·         Facebook
-          on hyvä, että luoda nuorisotalon sivu ja jaa ideoita, ehdotuksia ja ilmoittaa tapahtumisesta.
-          henkilökunta ja lapset voivat aina olla yhteydessä ja jaa tietoja
-          lapset voivat löytää uutta kaveria, jota he tapasivat nuorisotalossa, nuorisotalon Facebook-ryhmästä.

·         Dropbox
-          pilvipalvelut, joka sopii, että jaa, esim. kirjoja, elokuvia, kuvia, musiikkia ja opetusmateriaalia

·         Netflix
-          sista lapset voivat katsoa suositeltua elokuvia. Nuorisotalossa voi luoda elokuva-maratonit, elokuva-illat tai mini-elokuvateatteri.
-           
·         Youtube

-          sista lapset voivat katsoa mielenkiintoisia videoita, esim., piirustus- tai askarteluopettavia videoita, ja jaa niitä toisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti